Äventyr 7 – vinterfest på Jamtli

Pga sjukt barn veckan innan (fy i helvete vad hemskt det är när ens barn inte mår bra!) så blev det dubbla äventyr veckan därpå. Söndagen var vi alltså på Jamtli där det bjöds på fullt ös, i alla fall för de som är nånstans mellan mig och mitt barn i ålder. Dvs skidtävling mellan fäbodar och gissningslek i 1970-talsmiljö.

Det är himla mysigt på Jamtli alltså. Jag ser framemot att barnet ska bli lite större så att vi kan börja hänga på öppna förskolan där, och kanske lämna in ungen för att vara barn för en dag i något av de historiska landskapen. Tänk så najs att få valla lite får och hässja hö när en är barn! Och nyttigt! (Just nu upptas en stor del av mitt intellekt på att klura kring och försöka hitta fakta om hur vi ska göra för att undvika allergier så gott det går, och en sån grej verkar vara att umgås mycket med djur och rent allmänt bli lite skitig. Det borde vi kunna lösa!)

Äventyrets höjdpunkter

  • Glada och rosenkindade barn
  • Djurbajslukt
  • Kaffe som blir kallt lite för fort
  • Träffa vårt barns sysslingar som är så galet bra på att åka längdskidor trots tvärhand höga, bådar gott inför framtiden!

Bästa med äventyret

Att det är så nära och så lättillgängligt att liksom lämna det vanliga världen och hamna i ett parallellt historieuniversum. Vi var ner till Jamtli på julmarknad när ungen var bara dagar gammal och snittet på magen verkligen inte hade läkt… Det var inte lika bra, för lättillgängligt. Men nu, super!

Äventyret rekommenderas för

Jag vet inte om det framgått, men jag tycker ju att Östersund är en av de bästa städerna i världen. Så om en inte bor här så bör en ju pallra sig hit omgående, och som turist är det ju högst lämpligt att få till ett besök på Jamtli. Jag har för mig att det brukar vara rätt ohemult dyrt inträde, så det är bra att passa på när det är någon marknad eller något jippo för då tror jag att det alltid är gratis att komma in. Självklart är det bra att support your local museum också, framförallt om en är tät.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close