Äventyr 9 – upptäcka nya stadsdelar, äta kolbulle och spåra häst

Som kanske har framgått så har de senaste månaderna varit en smula intensiva för det här äventyrsgänget. Inte nog med att barnet varit lite sjukt, att jag själv haft en del deadlines att hålla och att Anders haft ont i ryggen (tydligen hör det till att pappor får ont i ryggen) så har vi snubblat över ett hus som vi köpte! Huset ligger i Nälden (ja, det var därför vi var där och testade skidspåren tidigare i vinter) och det kommer bli toppen, men det tar lite emot att flytta från stan… Så nu passar jag på att götta mig ordentligt i Östersund och äventyr 9 innebar därför en promenad i utforskandets tecken, plus kolbulle!

Helt enkelt, vi gick en annan väg än vad vi brukar. Äventyr i dess renaste form!

Målet var att komma hem igen, och det gjorde vi. På vägen passerade vi också hästspår + häst och badhusparken där det var full rulle i vinterparken (som en lekplats av snö och is som kommunen bygger upp varje år) och där Befrielserörelsen Jamtland stekte kolbulle.

Succé!

Äventyrets höjdpunkter

  • Smaka på kolbulle för typ första gången. Jag är ju vegetarian och det brukar inte alltid gå att få kolbulle utan fläsk, men just den här dagen gick det. Jag ska väl inte säga att det var en kulinarisk succé, men väl så intressant.
  • Hästen! Så himla fin och stark! Den stod och var sådär häst-varm i vintervädret. Djur är bra.

Bästa med äventyret

Som vanligt, att komma ut en stund. Att bara få en paus och hinna med att prata lite med Anders. Och att få andas lite luft. Det behövs inte så mycket mer än så.

Äventyret rekommenderas för

Alla, som vanligt. Testa att gå en ny väg till jobbet/skolan/vart du nu ska! Eller gör det till en vana att ta en promenad lite nu och då, det hinns med! Kolbulle och häst är inte tvång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close