Äventyr 4 – Besök i Stockholm

Sent omsider kommer här en liten redogörelse från äventyr 4 – den stora stockholmsresan!

Jag var så otroligt nervös över att ta med barnet på tåget (2×6 timmars resa instängda med massa semesterskidåkare liksom!) men det gick helt fantastiskt bra! Ungen skrek bara lite, och de övriga resenärerna skrek nästan inte alls!

Vi har ju i princip all vår familj i Stockholm, så det var ju som tvunget att åka ner och hälsa på och visa upp vårt underverk. Dessutom behövde jag vara med på en minnesstund för en släkting som så otroligt sorgligt gick bort i november (vill du vara med och samla in pengar till cancerforskning som fokuserar just på varför ickerökare i allt större utsträckning får lungcancer så klicka här! Det skulle betyda mycket för mig och mina släktingar <3).

Ett möte mellan fyra generationer, en verklig ynnest ❤

Förutom att träffa släkten var vi även ute och gick i stora staden. Nu är jag ju uppväxt där och borde kanske inte vara så imponerad, men det är alltid ett äventyr att se vad för något som byggs om just nu och om jag fortfarande hittar mellan stadsdelarna. Generellt har jag ganska svårt för Stockholm pga alla människor men som besökare i några dagar går det ju inte att tycka annat än att Stockholm är en fantastiskt vacker stad!

Vi hann med både utsikten från Fjällgatan, en kik ner i gropen som tidigare var Slussen och att halvt bli överkörda av ett demonstrationståg som passerade slottet. The Stockholm experience va!

Tyvärr åkte jag på nån förkylning i samband med resan, och minnesstunden plus lite annat meckelimang tog en hel del på krafterna så det tog ett tag att återhämta oss efter de fyra dagarna på äventyr.

Äventyrets höjdpunkter

  • När min mormor och morfar träffade vårt barn!
  • Att strosa omkring i stan i finväder och kika på alla historiska byggnader och sånt. Extra spännande blir det då jag just nu läser en bok som utspelar sig på och kring slottet under 1700-talet!
  • Att typ ALLA var i sthlm just den här helgen, även de i familjen som inte bor i stan! Det var intensivt och mysigt.

Bästa med äventyret

Att tågresan gick så pass bra att jag inte är rädd för att åka tåg till nästa gång 🙂

Äventyret rekommenderas för

Ja men alltså, ett besök i huvudstaden är väl skojjigt i alla fall någongång i livet tänker jag. Både de historiska bitarna (mycket av Sveriges historia har ju utspelat sig i Stockholm) och de hippa kultur-grejerna är ju kul att uppleva nångång ibland. Jag kan också varmt rekommendera att vara/leka turist i den stad/ort en är uppväxt i/på. Det ger lite nya perspektiv och sånna är ju alltid bra.

En stor fördel med att fara till Stockholm är också att det faktiskt går att ta sig dit med buss/tåg från typ alla platser i landet, dessutom finns där förhållandevis välfungerande kollektivtrafik så vi som inte hade med oss någon bilbarnstol kunde ändå fara runt relativt smidigt (även om de flesta kom till oss, vilket var guld!).

Ps. Undvik rusningstid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close