Äventyr 2 – försöka ta sig ut varje dag, och misslyckas…

Idéerna på bra och häftiga vardagsäventyr är just nu ganska lång, därför känns det ju lite så där att skriva om den gångna veckans eskapader…

Veckan som gick var nämligen min första vecka som föräldraledig helt själv. Bara det hade kanske kunnat kallas för ett äventyr, men min gräns för vad som inte är äventyr går garanterat före att ”bara” vara inomhus hemma (det är verkligen inte bara med den här typen av sällskap, men det får vi ta en annan gång). Tanken var därför att ändå vara lite snäll mot mig själv och sätta ribban ”lågt”, veckans äventyr skulle bli att ta mig/oss ut i alla fall en liten stund varje dag. Jag misslyckades.

Först tänkte jag därför skarva och hitta på ett annat äventyr i helgen, för hur inspirerande är det med misslyckanden* men så insåg jag att nog tusan är det svårt att komma ut varje dag även om en inte har en månad gammal bebis, utan om en jobbar på ett vanligt jobb, pluggar eller är arbetslös till exempel. Så, om du hör till någon av ovanstående kategorier, testa gärna att utmana dig med detta äventyr!

Vi kom i alla fall ut 5 av 7 dagar, och det var NAJS! Största anledningen till att vi misslyckades 2 av dagarna var att det var snuskigt kallt, och att ta med lilla bebisen ut på långpromenad i för kallt väder gör jag bara inte. Hade jag bara haft mig själv att ta hand om hade jag antagligen tvekat också (men då mer av lättja för att det är ju lite meckigt att få på sig lagom med kläder etc…). Det blev dock mycket lättare att komma ut dagen efter jag hade varit ute, som att längtet eskalerade ju mer vi lyckades. Som ett beroende liksom, fast bra!

(* Egentligen ganska mycket väl?)

Äventyrets höjdpunkter:

  • Solstrålarna som tittade fram små korta stunder.
  • Små rosiga kinder i vagn ❤

Bästa med äventyret:

Att det liksom känns i hela kroppen och själen att det är BRA att komma ut! Att hjärnan hittar nya vägar och att jag blir så väldigt mycket gladare i hela mig efter en promenad.

Äventyret rekommenderas för:

Alla! Det här är ett äventyr som inte kräver varken budget eller fysik. Det går att variera beroende på dagsform och humör, och beroende på väder och vind. Allt är möjligt! Är det utmanande att hämta posten/gå till butiken? Räkna det som ett äventyr! Är det utmanande först om du svettas i en timme något vilse i skogen? Räkna det som ett äventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close