Äventyr 5 – skidåkning i Nälden!

Äventyr 5 fick äga rum i grannkommunen Krokom, närmare bestämt i metropolen Nälden!

I Nälden hittade vi ett fantastiskt litet skidspår som gjort för ett kort söndagsäventyr. Spåren är säkert långa och funkar till äventyr alla dagar i veckan, men just den dagen vi var där var det ca -20 grader så vi var rätt snabba på att ta oss tillbaka till bilen och det varma fikat…

DSC_1401.JPG

Så himla roligt det är att upptäcka nya platser! Jag hade aldrig satt min fot i Nälden tidigare men där är ju hur fint och trevligt som helst! Skidspåren börjar vid skolan som ligger typ mitt i byn, och går sedan mot en badplats där det också finns en liten backe där det gjorts en massa skojigt för skidlek 😍 Det finns både ett upplyst spår på typ 3 km och ett längre som jag tror saknar belysning. Men jag vet inte helt för vi kom inte så långt… Det var helt enkelt för kallt för att det skulle vara roligt och då är det alltid helt okej att snu! (Snu = att vända om på norska)

Äventyrets höjdpunkter

  • Att hitta nåt nytt och jättefint är ju alltid kul, precis som med bynäset så ser jag massor fram emot att besöka det här stället även en annan årstid.
  • Att jag kunde dra pulkan! Heja kroppen!
  • Fika (gammal pizza och kallt kaffe) + amma i bilen, med sjuttioelva lager kläder och filtar etc överallt. Utmanande och minnesvärt!
  • Kissepaus där rumpan nästan trillade av pga kallt och jättemycket snö!

Bästa med äventyret

Att vi kom ut, även om det bara blev en liten sväng och inte så värst mycket fysisk aktivitet så upptäckte vi något nytt och utmanade oss lite lagom.

Äventyret rekommenderas för

För dem som har nära till Nälden och är sugen på att komma ut och åka skidor någon annanstans än i hemmaspåren. Generellt skulle jag varmt vilja rekommendera att såsa runt i skidspår oavsett om en har barn eller inte, men jag tror att det går fint att göra varsomhelst och det är inget tvång att fara till just Nälden.

Och att ta sig ut på ”äventyr” som ”bara” blir 45 minuter med frusen näsa och kaffe i bilen rekommenderar jag till alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close