Äventyr 3 – lunch med Lotta på Bynäset

Ursäkta sen uppdatering men veckan har liksom skenat iväg. Verkar som att de gör det när en har ett barn hemma som sätter agendan varje dag…

Efter äventyr 2 upptäckte jag att den fantastiska foglossningen/graviditetsrelaterade bäckensmärtan har återvänt! För den som inte haft foglossning så kan jag meddela att det suger. Så äventyr 3 fick bli ännu mindre fysiskt ansträngande än de tidigare (och jag som toklängtar efter att köra slut på min kropp på ett bra sätt! Det får vänta…). Vi tog med oss den fantastiska husbilen Lotta till Bynäset och åt lunch!

Bynäset är ett friluftsområde i utkanten av Östersund. Området var tidigare avspärrat pga militära grejer men för några år sedan byggdes nå spänger och sattes upp skyltar, och tydligen är det rätt många som är där och cyklar och promenerar. Jag har faktiskt aldrig varit dit innan nu i helgen!

Nu är det ju en del snö, tyvärr även på isen så vi var inte ute och gick nån jättesträcka men vi lagade go-lunch och hann njuta av några solstrålar. Tyvärr var yngsta äventyraren inte på strålande humör, vilket ju är sjukt jobbigt när vi väl kommer iväg… Men det växer väl bort!

Äventyrets höjdpunkter

Kaffe i solen med värmaren på.

Att bebisen äntligen fått träffa Lotta!

Och mat! Mat är alltid bra!

Bästa med äventyret

Att vi utforskade något nytt! När snön försvinner vill jag ut och kika med cykeln!

Äventyret rekommenderas för:

Med viss lokal anpassning så är ju detta ett äventyr som går att göra överallt. Välj ut ett närliggande område du inte varit i och ta dig dit på valfritt sätt och ät där din lunch. Det går också att ta med matsäck om en inte vill laga maten på plats. Fast det är ju något speciellt med rykande kaffe… Min erfarenhet är att många kommuner/städer har en hel del tillfixade ställen som en kan besöka relativt lätt, typ skogsområden och utkiksplatser och historiska sevärdheter. Kolla på internetz för att hitta ett ställe nära dig!

Vad gäller husbilen så om en har ett relativt pyttelitet barn och bor så att det är väldigt kallt (vilket vi ju har och gör, framförallt en blåsig lördag i januari) så är det fantastiskt skönt att kunna ta med sig sommarstugan på äventyret för att få upp värme och ha skydd mot vinden, men det går ju att få till på fler sätt än att ta med sig en hel bil!

Att ha en husbil generellt är ju en jäkla lyx… Och också en hel del pyssel med. Så det är nog inte för alla. Mer för de pyssliga och ganska engagerade (tur att jag har en sån sambo ❤️).

DSC_1237.JPG
Något utmanande blöjbyte… Ergonomi är inget för småbarnsföräldrar!

Jag märker när jag läser igenom det här att det nog märks att jag skrivit samtidigt som jag packat och suttit på tåget på väg till nästa äventyr… Men mer om det nästa vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close