Men vad i själva *** SJ!?!?

Åkte tåg igår, och blev så arg så att jag kokade. Skrev det mesta i stundens hetta, med en liten kommentar på slutet från idag 🙂

Åker tåg igen, och är helt rosenrasande… Det här gången för att tåget jag bokat och nu reser med mitt på dagen är ett nattåg. Dvs sovvagnar. Dvs inga bord, sittplatser som knappast är menade att sitta på och ett otroligt virrvarr av förvirrade medresenärer och sura miner. Vad är detta?? Jag fortsätter att hävda att jag försöker hålla mig positiv till tågen, men seriöst! Jag vill nu påstå att det börjar bli dags att avskaffa SJ. Sämre erbjudanden till kunder får en leta efter. Generellt så är min politiska inställning att allt ska inte drivas med profit (vård, skola etc) och att konkurrens är inte alltid av godo, framförallt inte då det jag sett av det inneburit att det statliga ofta förlorar intäkter pga att det liksom tvingas att egentligen erbjuda en bättre produkt men som folk inte vill betala för. Typ.

Men i det här sammanhanget… In med ett nytt tågbolag som lyckas erbjuda något som en som kund vill ha. SJ är ett omöjligt gytter av dyra biljetter i stil med rysk roulette – du vet aldrig vad för tåg du hamnar på! Oavsett om jag betalar 300 kr eller 1500 kr för resan mellan t.ex. Östersund och Stockholm (en sträcka jag reser lite väl ofta) så finns det inga som helst garantier för att stolen (om det ens är en stol och inte en obäddad säng, tydligen) sitter fast, att det verkligen finns något vegetariskt i bistron, att det ens finns en bistro, att värmen i vagnen går att reglera, att vi kommer fram i tid, att toaletten fungerar, etc. Kort sagt, jag kan aldrig räkna med att min resa blir något trivsamt och det jag tycker att jag borde kunna förvänta mig.

Morr.

Jag vet att jag nog borde ta några djupa andetag och lugna ner mig. Men banne mig, nu är jag rätt ordentligt less på detta. Jag vill verkligen inte flyga inrikes, och jag tycker inte att det känns ok att köra bil framochtillbaka (plus att det är jobbigt som tusan när en kör och inte kan göra något annat, slöseri med tid ju!), men när inte tåget längre verkar vara ett alternativ… Vad ska jag göra då? Det hjälper ju inte att klaga, att protestera, skriva på namnlistor, att bojkotta (då får de ju ännu mindre pengar och då lär de väl lägga ner trafiken hem till mig helt…) etc. Vad tusan ska vi göra då?

Hur tänker du med resor? Åker du ofta tåg? Tycker du att det funkar bra?

Tog tyvärr ingen bild pga arg, men slänger in denna från ett annat tillfälle vid stationen istället!

dsc_0053

Edit: På tåget igår fanns först inget vegetariskt att äta, jag gick hungrig tillbaka till min plats. Senare bestämde jag mig i min hunger för att i alla fall ta ett glas vin och kanske äta lite chips till, det är ingen middag, men ändå. Då visade det sig att tåget inte hade något alkoholtillstånd av oklar anledning, men som tur är (??) hade personalen hittat några vegetariska wraps ”längst in i en kyl”, så jag fick lite mat ändå. Skam den som ger sig! Eller… Är det verkligen rimligt att en som resenär/kund ska behöva försöka få tag i mat två gånger? Är det rimligt att den en eftersöker i bistron (och som typ utlovats av SJ inför resan) inte finns, inte bara en utan två gånger?? Jag hoppas att jag inte framstår som värsta braten som kräver en massa flådig och onödig service, klart att jag uppskattar att jag faktiskt kom från punkt A till punkt B igår. Men det är något med ärligheten och transparensen, jag ogillar skarpt när någon utger sig för att leverera/sälja något, och sen helt tappar fästet när det verkligen ska levereras. Finns säkert en massa som Freud skulle kunna säga om det. Men för nu så avslutar jag med att jag köper hellre en resa med en ”chicken bus” i Guatemala än med SJ tåg 75.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close