Challenge accepted

En av ”mina” bästa instagramkonton är en yogalärare från Umeå som jag aldrig träffat, och inte ens vet varför jag hittat/följer. Hon heter mowes_i_norrland och är enligt mig fantastiskt pedagogisk och verkar så himla lugn och klok och mänsklig. Och hon utmanar mig att tänka och göra nytt vilket är svinkul! För ett tag sedan skrev hon något om möjligheten till förändring i och med månadsskiften och uppmanade folk att hänga på hennes februariutmaning vilken var att gå upp kl 5.nånting (dvs. ställa klockan på något mellan 5.00 och 5.59) på vardagar.

Jag ba: ”Höhöhö, fy fan vilken hemsk idé!”

 

Och där kunde blogginlägget vara slut.

rimg0847
Bild för paus.

Men icke! För nog tusan bestämde jag mig för att haka på! Alla som träffat mig i något som helst morgonrelaterat sammanhang förstår säkert att detta är en helt vild idé. Normalt kan jag försova mig till jobbet när jag börjar kl 9, eller kl 10, utan problem. Oavsett när jag går och lägger mig! Om att snooza varit en sport så hade jag varit världsmästare. Flerfaldig världsmästare!

Så nu har min väckarklocka ringt 5.59 (alltså, det finns gränser…) nästan varje vardagsmorgon i februari. Och jag ÄLSKAR det! Jag går upp, tänder några ljus, mediterar i ca tio minuter, och tittar sen ut genom fönstret på världen som ännu inte har vaknat. Det är som att tiden står stilla så tidigt på morgonen och jag får vara helt i fred  – magiskt!

Jag har också en idé om vad jag ska börja med i mars, men är lite osäker på om jag ska försöka hålla kvar i morgonrutinerna ändå, eller om det finns en tid för allt och att när februari är slut så är det snooze-knappens revival time… Återstår att se. Säkert är dock att har du möjligheten så kan jag VERKLIGEN rekommendera att testa att gå upp kl 5.nånting. Och att följa ovanstående på insta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close