Is

Vilken vinter (??) det hittills har varit! Väldigt oklart vad som är vad. Ena sekunden höstregn, andra sekunden vårvindar, tredje sekunden är Östersund lika isklätt som Göteborg brukar vara i januari, och fjärde sekunden är det kallt nå in i vassen.

Tyvärr verkar det som att det bara är att vänja sig vid att det inte är någon ordning. Vi kommer inte kunna förändra vädret i realtid, däremot kan vi göra vårt gemensamma yttersta för att konsekvenserna av människans nyttjande av jorden och dess resurser ska vara så små som möjligt. Och när vi gör det kan vi ju passa på att njuta av de fantastiska snöfria isarna som just den här vintern förärat oss med!

dsc_0047

Jag är tyvärr ganska dålig på att åka skridskor, men jag gör ett glatt försök. Tydligen ska det finnas en massa teknik som en kan lära sig, men det är inte den här bloggen rätt forum för. Däremot kan jag rekommendera trevligt sällskap, bra säkerhetsutrustning (viktigt!) och gott fika.

Så himla magiskt att färdas på fruset vatten! Det känns ju lite Jesus-style ibland alltså… Bilderna är från ett av mina ballaste skridskotillfällen. På Ånnsjön i Jämtland, för två (eller tre??) vintrar sen. Helt spegelblank is på den grunda sjön där nästan hela botten syntes, och så nypudrade fjälltoppar runtomkring. Och typ awesomness till väder!

Men det måste inte vara värsta magiska tillfället heller. För ett tag sen var jag och några vänner ute och åkte på Medvinden (en plogad bana på Storsjön som utgår typ mitt från stan i Östersund) och vi konstaterade att ibland behövs inte så mycket mer än att en bara kommer ut och får röra lite på sig. Det behöver inte vara lång tid eller superavancerat eller sportsnabbt. Det kan bara vara. Lite rörelse, utomhus, med vänner (eller själv, fast inte på isen). Och så blir en superglad och nöjd i hela kroppen och själen. Najs!

dsc_0060

Var ligger det isar just nu? I Östersund verkar snart hela Medvinden vara plogad och öppen, men i övriga landet vet jag inte..? Stockholm har haft en hel del kanonisar har jag sett. Det känns som att det varit så pass kallt och lite snö att det borde vara kalasåkning typ överallt ju!

Stay cool (och safe)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close