Att skratta 

För några veckor sedan blev jag inbjuden till den fina teatern för att se på revy. Ärligt talat var jag extremt skeptisk. Men då jag har tänkt att ”nu när jag bor i storstan ska jag minsann passa på att njuta av kulturutbudet” (vilket inte riktigt har hänt… inte hänt alls faktiskt, på ett år…) så jag tackade glatt ja och försökte trycka ner skepticismen med nyfikenhet. Jag har vad jag vet och minns aldrig tidigare varit på revy, och mina farhågor var helt klart att det skulle vara var något pinsamt småbuskis för vita folk i övre medelåldern.

Jag hade till viss del rätt. Men! Som tur var lyckades de på scenen charma mig redan i första numret med ett nummer om hur politiskt korrekt och miljövänligt det skulle bli, så jag kunde andas ut och försöka att bara hänga med – och skratta!

Så otroligt skönt det var! Skratta så att tårarna nästan sprutar (även fast jag ibland försökte gömma mig bakom en imaginär skämskudde). Veckan efter besöket på teatern hade jag träningsvärk i kinderna! Snacka om att de behöver tränas upp mer!

Nu kanske en inte behöver gå på just revy för att skratta (men jag tänker lite ”whatever rocks your boat” liksom)… Men alltså! Skratta mer!!! Jag tror banne mig att jag ska ha det som veckans mål, att skratta när det går. Och visst, mycket i livet är tungt och jobbigt och seriöst och inte det minsta skrattvänligt, men det kanske är värt att öva och ta tillfället i akt när det bjuds.

wpid-wp-1438364959417.jpeg
Oh yes, jag bjuder på den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close