Att vandra för mig själv och för någon annan

För en vecka sedan var jag med om något väldigt trevligt. Jag var och vandrade i utkanten av Stockholm tillsammans med Hike for Nepal. Jag har förstått att sommaren och hösten för många inneburit att hjälpa människor i nöd. Det har den inte gjort för mig. Jag tror sällan att jag fokuserat så ensidigt på mig själv som jag gjort under min utflykt. Något jag tror varit bra, men samtidigt känns det så otroligt drygt och egoistiskt.

Men nu blev det tillslut lite ändring! (visserligen med betoning på lite…) Det finns ju massvis av sätt att hjälpa och engagera sig (här i Stockholm känns det som att det nästan är för mycket att välja på) men när jag fick den här inbjudan över Facebook så kändes det omöjligt för mig att tacka nej.

image

Hike for Nepal är (som jag förstått det, far jag med osanning får ni gärna rätta mig i kommentarerna) en internationell organisation och här i Stockholm finns det två initiativtagare till ett lokalt upplägg. De är ute och vandrar ca en gång i månaden under ca ett år. Folk som deltar betalar en engångssumma (500 kr) och får en tshirt och möjlighet att följa med på vandringar. Pengarna går direkt till Nepal där de används för att hjälpa till att bygga upp efter jordbävningar och andra naturkatastrofer. Nepal är ett land som till stor del lever av turism och när turisterna inte kan komma dit för att allt slagits ut uppstår en ond spiral om nepaleserna inte lyckas bygga upp samhället igen, vilket de inte kan göra om de inte får in pengar.

För mig är detta också ett ypperligt tillfälle att träffa nya bekanta som gillar att vara ute och gå, och dessutom får jag hitta nya platser med vacker natur runt om i Stockholm som jag inte har varit på tidigare! Och och och! Jag får njuta av bästaste friska luften och röra på mig!!! Och fika utomhus ❤

image

För den som blir avundsjuk och/eller taggad på att följa med nästa gång; här finns information om nästa event, vilket går av stapeln den 14 november. Jag hoppas att vi ses då! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close